Stap 2: Wat zoek ik?

De basis van jouw CV is zelfkennis. En de eerste vraag die belangrijk is om voor jezelf helder te krijgen is, wat voor werk zoek jij?
Wie is jouw ideale werkgever? Wat past bij jou? Want zodra je dat kunt omschrijven, weet je ook aan wie jij jouw CV presentatie richt.
Wees zo specifiek mogelijk, zo vergroot je jouw kans op werk wat echt bij jou past!
Een algemeen praatje die op elke functie zou kunnen slaan, dat spreekt uiteindelijk NIEMAND aan.

Dromen mag!

Oefening:
Stel alles is mogelijk! Wat zou je dan het allerliefste voor werk doen? Probeer jouw droombaan en droomwerkgever eens te beschrijven!

TIP: Klik op onderstaande afbeelding om naar de expert pagina van Kim te gaan. Er staat een lesvideo voor jou klaar!

Visualiseer jouw droombaan!

Bedenk waar je over 5 jaar wilt staan in je carrière. Beschrijf hoe jouw droombaan eruit ziet. Doe dit zo gedetailleerd mogelijk. Probeer het jezelf in te beelden. Alles is mogelijk. Er zijn immers zoveel leuke banen. Als jeduidelijk hebt wat je doel is, heb je een betere focus en wordt het makkelijker om er veel werk in te stoppen.
Eva Brouwer, onze presentatie expert heeft voor jullie een visualisatie gemaakt. Omdat zij graag mensen aanmoedigd om hun podium te pakken brengt zij jou in gedachte naar het podium. Alle spots zijn op jou gericht, want jij hebt een verhaal te vertellen.
Namelijk, jij zoekt werk en jij hebt heel veel te bieden aan werkgevers. En om die werkgevers daarvan op de hoogte te stellen is het belangrijk dat jij jouw verhaal gaat delen.
Dit hoeft natuurlijk niet op een groot podium. Maar stel, iemand vraag jou, wat heb jij een werkgever te bieden? Heb jij dat een kort en krachtig antwoord. Pak jij je podium?

Oefening:
Luister naar de visualisatie video van Eva Brouwer en schrijf eens op met welke originele "binnenkomer" jij jouw droombaan gaat veroveren!

TIP: 
 Klik op onderstaande afbeelding om naar de expert pagina van Eva te gaan. 

Zijn jouw dromen wel realistisch?

Door te visualiseren wat jouw droombaan is, welke ingredienten nodig zijn om jou gelukkig te maken, ben je onbewust al bezig geweest om jouw kernwaarden inzichtelijk te maken.
Deze heb je ook al in stap 1 ingevuld, toen je aan slag ging met jouw profielgegevens in te vullen. Bekijk kritisch of de door jouw ingevulde antwoorden overeenkomen met wat je nu hebt opgeschreven.
Jouw kernwaarden geven aan waar jij waarden aan hecht! Wat drijft jou? Waar raak jij van gemotiveerd?
Wat heb jij nodig in je nieuwe baan om je goed te voelen.

Het is goed dat je je kernwaarden inzichtelijk hebt! Wellicht heb je naar aanleiding van de visualisatie oefening van Eva Brouwer en de video van Kim Munnecom er flink op los gefantaseerd.
Nu is het tijd om te onderzoeken of deze dromen ook echt realistisch zijn en of jij echt bij die baan past.

Volgens Sylvain Engelen, eigenaar van Jobpersonality, hangt dit af van meerdere factoren.

1. Persoonlijkheid. Past het beroep bij mij qua persoonlijkheid?
2. Competenties. Ben ik er goed in?
3. Aanbod van werk. Krijg ik er voor betaald?

TIP: Ga naar de expertpagina van Sylvain Engelen, waar meerdere testen voor jou klaar staan!