Stap 1: Breng jouw profiel in kaart!

Je bent begonnen met het maken van jouw persoonlijk CV en de eerste stap is het in kaart brengen van jouw profiel op jouw template.
Laat werkgevers direct zien waar jij waarden aan hecht.
Zo vergroot je jouw kans op de juiste match!

Om jou zo goed mogelijk te helpen met de vragen, leg ik per vraag uit wat de betekenis ervan is.
Per vraag zijn er maximaal 3 antwoorden mogelijk.
Let op: je kunt de antwoorden alleen opslaan als je alle 5 de profielvragen hebt ingevuld. 
Denk van te voren eerst goed na over de vragen, het is van belang dat jouw profiel klopt met wie jij echt bent. 
Zo vergroot je jouw kans op de juiste match!
 

1) Mijn kernkwaliteiten

Dit zijn kwaliteiten die iets zeggen over wie jij bent in jouw kern. Het zijn persoonskenmerken en jij bent met deze kwaliteiten geboren, ze horen bij jouw DNA.
Spreek ik over een kernkwaliteit dan gaat het over het meest ‘eigene’ wat je in huis hebt. Het zijn jouw eigenaardigheden of eigenschappen.
Je kunt zeggen dat jouw set van kwaliteiten uniek is. Het is een soort vingerafdruk van wie jij bent. Het is datgene wat jou typeert.
Kenmerkend voor een kwaliteit is dat je ermee geboren bent. Het heeft primair ook niks met jouw IQ of verstandelijk vermogen te maken.
Wanneer je bijvoorbeeld over de kwaliteit accuraat beschikt dan hangt dat niet van jouw opleiding af.

2) Mijn talent

Talent is het verlengde van je kernkwaliteiten. Met talent wordt je ook geboren, maar kun je alleen ontwikkelen als je over de juiste kernkwaliteiten beschikt.
Wie zijn talenten kent, kent zijn sterke kanten en staat steviger in zijn schoenen. Voelt zich krachtiger en sterker, heeft meer zelfvertrouwen en energie.
Richten op waar je goed in bent is een stuk leuker, jezelf ontwikkelen gaat een stuk sneller en het levert ook nog eens betere resultaten op.
Gooi het roer om en ga opzoek naar talent. Wat maakt jou zo uniek, waar ben je goed in, waar ligt jouw kracht en wat zijn jouw sterke kanten?
Als je weet waar je goed in bent en je mag jouw talent inzetten voel je je meer betrokken, zit je lekkerder in je vel en haal je betere werkresultaten.
Uit onderzoek blijkt dat je veel positieve gevoelens ervaart wanneer je jouw talent mag inzetten. Het maakt je blij, gelukkig, flexibel, het geeft energie en je komt in de flow.

 

3) Mijn loopbaanwaarden

Waar hecht jij waarden aan? Wat vindt jij leuk om te doen? Loopbaanwaarde zijn de onderdelen in jouw werk waar jij motivatie uithaalt.
Laat direct zien aan werkgevers wat jouw loopbaanwaarden zijn, zodat jij werk vindt wat hierbij aansluit. Dit zal jou de meeste voldoening geven. Wees niet bang om duidelijk uit te spreken wat JOUW voorwaarden zijn. De beste match komt tot stand als het van beide kanten klopt. En jouw loopbaanwaarden zijn hier een belangrijk onderdeel van.

 

4) Mijn karaktereigenschappen

Karaktereigenschappen heb je vanaf je geboorte, maar je kunt ze ook ontwikkelen en bijschaven. Je kunt dus groeien in bepaalde karaktereigenschappen.
Ben je getalenteerd op een bepaald gebied dan beschik je vaak ook over bepaalde karaktereigenschappen. Spreek jij bijvoorbeeld met gemak voor een grote groep mensen en weet je hen te inspireren,
dan is de kans groot dat je de eigenschappen enthousiast, energiek en welbespraakt hebt.

 

5) Mijn competenties ( soft skills)

Waar ben jij van nature goed in? Met een competentietest onderzoek je wat je sterke kanten zijn. Iedereen heeft competenties die gewenst zijn in verschillende functies. Wil je weten welke dit zijn?
Doe dan de competentietest van Jobpersonality en ontdek welke veelgevraagde competenties jij hebt. 
Welke competenties worden gemeten in deze test? Voor veelvoorkomende beroepen is door middel van vacatureteksten gekeken naar de generieke competenties die vaak genoemd worden.
Generieke competenties worden ook wel softskills of zachte vaardigheden genoemd. Dit zijn competenties die in verschillende functies van pas kunnen komen en zijn dus vakoverschrijdend.
Dit in tegenstelling tot hard skills, zoals lassen of programmeren die beroepsspecifiek zijn. Daarnaast is onderzocht welke softskills, mede als gevolg van robotisering, steeds belangrijker zullen worden.
Deze analyse heeft geleid tot een lijst van 6 competenties van de toekomst. Deze zijn; klantgericht, samenwerken, zelfredzaam, analytisch, gedreven en creatief.
Na de test weet je welke softskills van de toekomst je vooral bij jou horen.

Meer inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid, interesses en competenties?
Klik op de expert pagina van Sylvain Engelen, eigenaar van JobPersonality, voor meer informatie en bekijk welke testen er nog meer klaar staan!